Moj internet dnevnik
oni nas trebaju
Podaci o nama

DRUSTVO ZA ZASTITU ZIVOTINJA,RIJEKA
Velebitska 1
51 000 Rijeka
maticni br.0687391
Privred.banka Zagreb
devizni-703000-126791
kunski-2340009-1117016982
IBAN HR02 2340 0091 1170 1698 2
SWIFT-PBZGHR2X
Kontakt:

gosp. Zdenka 098 649 939

Tonja 098 292 544

Martina 095 854 5347

O nama

Azil za napustene pse u Rijeci vodi Drustvo za zastitu zivotinja Rijeka. Trenutno se u azilu brinemo za oko 170 (da, dobro ste procitali) pasa koji su bili ostavljeni, napusteni, gladni i ranjeni.
No usprkos tome sto je to velika zrtva - nista se ne moze mjeriti sa ljubavlju, radoscu i zahvalnoscu koje nam ti psi uzvracaju.
Budite nam i vi prijatelji dragi blogeri i pomozite nam da pomognemo tim dragim bicima. A pomoci mozete dekicama, starom robicom, hranom, novinama i lijekovima...  a ako si to mozete priustiti  - i novci nam dobro dodju da mozemo platiti veterninarske usluge. Sve u svemu - pratite nas, citajte nas, prosirite glas o tim dragim stvorenjima koja ne mogu bez nase pomoci.
Hvala!
www.trazimdom.com

Blog
utorak, siječanj 5, 2010
“DANI AZILA U K.U.N.S.-u”
Organizacija :Društvo za zaštitu životinja-Rijeka i M.M.C.-Rijeka

Četvrtak 07.01.2010. – petak, 15.01.2010.

Akcija prikupljanja u K.U.N.S.-u (17-24 sata,svaki dan, osim nedjelje) viška pokrivača,stare robe, pseće hrane te ostalog materijala za “azil”(žičane ograde,mreže…).Molimo Vas da ne donosite stare tepihe i nepotrebne stvari.

PROGRAM:
Petak,08.01.2010.
20 sati K.U.N.S. (Franje Račkoga 24, Rijeka), prva hrvatska pseća zabava uz domjenak:
“PAS, PA JA “ .
Goste će služiti i zabavljati domaćin Damir Čargonja Čarli uz pomoć glumice Jelene Lopatić.U goste K.U.N.S.-a dolaze psi iz azila a ulaz je slobodan i za druge.

21 sat , GALERIJA O.K. otvorenje skupne izložbe fotografija “sPAS”.

Izložba se sastoji od dvadesetak fotografija riječkih autora fotografa koji su se priključili akciji:
Jadranka Lacković , Kristijan Vučković , Martina Šalov , Rene Gallo , Vladimir Mudrovčić , Željko Drakulić.
Fotografije su nastale u “riječkom azilu” (azil Društva za zaštitu životinja-Rijeka ) u hladnom blagdanskom razdoblju 2009/10 . Fotografije se poklanjaju uz vašu donaciju od 50 kn i više a sakupljena sredstva će će služiti za nabavu hrane za napuštene pse u azilu .


Subota, K.U.N.S.09.01.21 sat, unplugged koncert

azil-rijeka @ 17:37 |Komentiraj | Komentari: 11 | Prikaži komentare
subota, rujan 12, 2009
Malo za smijeh
I još malo, kako izgleda kad panda kiše
azil-rijeka @ 18:50 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
srijeda, lipanj 17, 2009
Hitno!!! Kako nahraniti malu ptičicu koja je pala iz gnijezda? Mislim da je mala sjenica, ima već razvijeno perje i nešto malo paperja, tako da nije skroz beba, ali je jošjako mala.

Hvala na savjetima
azil-rijeka @ 17:41 |Komentiraj | Komentari: 2 | Prikaži komentare
subota, ožujak 28, 2009
Nisam dugo bila aktivna, pa evo da nadoknadim - jedan nevjerojatni filmić.. uh, da sam barem ja tamo... i ja bi tako....
A tek ovo.... beautiful...
azil-rijeka @ 18:48 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
ponedjeljak, ožujak 9, 2009
« : Danas u 13:48:26 »

prenosim oglas iz maila ...

Često imamo predožbu kako je lako udomiti prekrasnog, čistokrvog psa. Stvarnost je nažalost drugačija, a Lumpi je pravi dokaz tome. Premda vrlo lijep primjerak svoje vrste, ima mnogo mana. Kastriran je pa se ne može koristiti za parenje. Ne slaže se s drugim psima, pa nije pogodan za šetnje gradskim parkovima i držanje s drugim kućnim ljubimcima. Vješti je penjač, pa mu žičana ograda od 2,5 metra služi kao ljestve za izlazak iz dvorišta.

Kako je Lumpi napušten? Svoje prve četiri godine života bio je obiteljski pas. Zatim su njegovi vlasnici zaključili da im je prenaporan, pa su ga se riješili. Rekli su da se boji grmljavine, no ako je to i bila istina, Lumpi je pobijedio svoj strah. Ali, trebali su mjeseci da pobijedi puno ozbiljnijeg neprijatelja - svoju tugu zbog napuštanja. Bio je poput emocionalno prazne vreće, jadan, tjeskoban i puno je ljudskog truda i Lumpijeve snage uloženo u njegov povratak. Sada Lumpi ima šest godine i želi započeti život ispočetka. Nažalost, Lumpi opet vodi bitku, ovaj put  s vremenom, jer ostaje bez krova nad glavom. Kao posljednji stanar malog azila udruge Futura, mora iseliti do 31. ožujka.

Kakav je danas Lumpi? Beskrajno zabavan, znatiželjan, domišljat, smiješan i luckast pas. Od potpuno nezainteresiranog psa, postao je ovisan o ljudskom društvu. Iznimno je društven i uvijek nastoji dozvati nazad goste koji odlaze. Obožava se maziti, ljubiti, žvakati poslastice za koje bi se svakom prodao. Oduševljen je svakom pažnjom koja mu se posvećuje i vrlo je privržen.

Lumpi traži staložene ljude koji će imati dovoljno strpljenja i znanja da mu ne dozvole da ih uvuče u svoje nevjerojatne zamisli o tome kako se upada u nevolje. Traži ljude koji imaju smisla za humor i dovoljno energije za igranje. Traži dom ograđen zidanom, drvenom ili ogradom od okomitih šipki visine iznad 1.80 m. Traži ljude koji će imati puno ljubavi za velikog diva dječjeg srca.

Ako želite Lumpiju pružiti dom, javite se na 091 5383 974 ili na info@futura4u.hr

azil-rijeka @ 23:27 |Komentiraj | Komentari: 4 | Prikaži komentare
petak, veljača 27, 2009
 

''Prije tisuću godina mačke su štovane poput bogova. Mačke to nikada nisu zaboravile''. Nepoznat autor

''Svaki vlasnik zna da nitko ne posjeduje mačku''. Ellen Perry Berkeley

''Psi vjeruju da su ljudi. Mačke vjeruju da su bogovi''. Nepoznat autor

''Psi se odazovu kada ih pozovete; mačke prime poruku i jave vam se kasnije''. Mary Bly

''Neki ljudi kažu kako su mačke podmukle, zle i okrutne. Istina, i imaju još mnogo drugih dobrih osobina''. Missy Dizick

''Ima mnogo inteligentnih vrsta na svijetu. Svima njima gospodare mačke''. Nepoznat autor

''Mačke žive po principu da nikada ne škodi tražiti ono što želiš''. Joseph Wood Krutch

''Kada moje mačke nisu sretne, ja nisam sretna. Ne zato što mi je stalo do njihovog raspoloženja već zato što znam kako sjede i razmišljaju kako da mi vrate''. Penny Ward Moser

''Problem kod mačaka je što imaju isti pogled kada vide moljca i ubojicu sa sjekirom''. Paula Poundstone

azil-rijeka @ 11:34 |Komentiraj | Komentari: 6 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 16, 2009
Pas brzo postaje od malog šteneta veliko štene, pa mladi pas. Pas će nekoliko godina ostati jednak, a tada će se pojaviti prvi znaci starenja. Trajanje života ovisi o okolici, pasmini, zdravlju, higijenskim uvjetima, kretanju i hrani. Neke pasmine dugo žive, kao špic i foxterrier te mogu doživjeti i 18 do 20 godina. Boxer i njemački ovčar su sa 12 i 13 godina već stari.
U svakom slučaju nije točno da se godine psa moraju množiti sa sedam kako bi se mogle usporediti s godinama čovjeka. Dovoljno je imati na umu da kujica, stara godinu dana, može već šteniti, dok je djevojčica od sedam godina još pravo dijete. Evo jedne prihvatljive tablice o odnosu godina čovjeka i psa. Dob psa će se množiti s promjenljivim koeficijentom da bi se dobila starost čovjeka.

PAS
KOEFICIJENT
ČOVJEK
2 mjeseca
7
14 mjeseci
6 mjeseci
10
5 godina
8 mjeseci
12,5
9 godina
12 mjeseci
14
14 godina
18 mjeseci
13,3
20 godina
2 godine
12
24 godine
3 godine
10
30 godina
4 godine
9
36 godina
5 godina
8
40 godina
6 godina
7
42 godine
7 godina
7
49 godina
8 godina
7
56 godina
9 godina
7
63 godine
10 godina
6,5
65 godina
11 godina
6,5
71 godina
12 godina
6,3
75 godina
13 godina
6,2
80 godina
14 godina
6
84 godina
15 godina
5,8
87 godine
16 godina
5,6
89 godina

Ova tablica, koja nije znanstveno potvrđena, dokazuje da pas u pravilu živi nešto više od 12 godina, a rijetko više od 15. Priroda se prema njemu škrto ponijela jer papiga, na primjer, živi 100 godina, kanarinac 20, a žaba 16.

Pas je na svom vrhuncu između treće i pete godine. Tada je njegovo tijelo potpuno razvijeno i snaga na vrhuncu. Od sedme, odnosno osme godine počinje propadanje. U toj će starosti kućni pas tražiti mir, više će spavati, zimi će potražiti mjesto kraj peći. Lovački i ostali radni psi više neće biti tako otporni i agresivni kao u mladosti.

Pas u starim danim oglušii, dobiva mrenu na očima, zubi mu ispadaju pa teško jede. Postat će mrzovoljan i držati će se svojih navika.

Zdravlje starog psa uvelike zavisi o načinu držanja u mladosti. Ako se mnogo kretao na otvorenom, bio čist, pravilno hranjen, redovito ga kontrolirao veterinar, stariti će bez večih poteškoća. Stari pas traži mnogo pažnje. Treba ga ostavljati na miru, hraniti s lako probavljivom hranom (više juhe, manje mesa), izbjegavati debljanje, omogućavati dovoljno kretanja, ali bez umaranja. Ako boluje od bolesti s većim bolovima, bit će potrebna eutanazija, a bezbolno će ga usmrtiti veterinar injekcijom. Nije lako odlučiti se na taj čin, ali je to dokaz ljubavi gospodara koji zna da za njegova dragog prijatelja nema spasa.

Taj dragi stari pas je ostavio prazninu, ali je tu prazninu lako ispuniti. Ima negdje štene koje čeka na nas.


Izvor:http://www.pasoddy.com/zanimljivosti/godine.htm
 
azil-rijeka @ 17:33 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 9, 2009

Kroz dugu hladnu zimu moramo priznati da smo i mi pomalo spavali zimski san, ali evo stigle su prve zrake sunca što nas je navelo da ponovno počnemo razmišljati o životinjicama koje vam još nismo predstavili.

axolotl 

Iako često znana pod imenom Meksička Riba koja je hodala tj. Axolotl, ova simpatična životinjica zapravo je amfibija. Za one kojima je ta riječ poznata ali zapravo nisu sigurni što to znači, amfibija je zapravo vodozemac, član slatkovodnih i kopnenih kralježaka koji svoj stadij larve (punoglavac, ličinka) proživljavaju u vodi a poslije metamorfoze ima mogućnost živjeti i na kopnu.

axolotl 

No za razliku od ostalih vodozemaca Axolotl ima stanište isključivo u vodi. Ako ga pak usporedimo sa ljudima ili gmazovima koji imaju srce sa dvije pretklijetke i dvije klijetke, axolotl ima samo jednu klijetku i dvije pretklijetke, što ga također čini posebnim.

axolotl 

Ime axolotl dobili su iz astečkog jezika "Nahuatl", pa je ta riječ kroz godine prevedena na dva načina. Po prvom vjerovanju vezano je uz Xolotl-a – boga deformacija i smrti, dok je općeprihvaćeno vjerovanje kako je to spoj riječi «Atl» što znači voda i riječi «Xolotl» što znači pas.

axolotl 

Ta pomalo čudna životinjica dolazi iz jezera Xochimilco i jezera Chalco, slatkovodnih jezera na visokim nadmorskim visinama, koji nažalost više ne postoje kao takvi. Postoje pokušaji da se originalno stanište axolotla zadrži kako bi se oni mogli i dalje prirodno razmnožavati, no stalna širenja Mexico city-a svakim je danom veća prijetnja za tu vrstu. Unatoč statusu ugrožene vrste vjeruje se kako će za axolotla uvijek biti mjesta, što zbog njegove prisutnosti u obliku kućnog ljubimca, što zbog njegove uloge u laboratorijskim istraživanjima.

axolotl 

Ako se odlučite uzeti Axolotla za kućnog ljubimca navesti ćemo vam nekoliko posebnosti koje je dobro znati : vrlo su specifičnoga izgleda, može ih se naći u raznim bojama od albino bijele preko sive, smeđe, zlatne pa sve do skoro crne nijanse, koža im je tanka i osjetljiva i nije preporučljivo provlačiti ih kroz ruke više nego je zaista potrebno, imaju mogućnost regeneracije pa čak i ako im fali jedan dio tijela, kroz neko vrijeme narasti će ponovno.

axolotl 

S obzirom da dišu kroz kožu i škrge, jer su zauvijek ostali u svom larva stanju pa stoga imaju polurazvijena pluća, izvan vode mogu preživjeti samo kraći period, no nikako im se ne smije potpuno osušiti koža.Ako je kvaliteta vode dobra i sa pravilnom njegom mogu poživjeti i 10 do 15 godina.

axolotl 

U prirodnom okruženju hraniti će se puževima, crvima, malim ribicama, i malim amfibijama; dok ih se u zatočeništvu može hraniti škampima, malim trakicama govedine ili jetre, domaće uzgojenim crvima, i kupljenim proizvodima poput filea lososa ili pastrve.

I još nešto...Ako ste tek danas čuli za ovu posebnu životinjicu, zapanjiti će vas podatak da je ona stara preko 350 milijuna godina!

Izvor: http://www.moji-ljubimci.net/index.php?/Zanimljivosti/axolotl.html

azil-rijeka @ 19:51 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
ponedjeljak, veljača 2, 2009
Sigurno poznajete nekoga tko je danas na
UN dijeti....ili ste bar čuli što je to!

 Image

U moru brze hrane i užurbanog tempa života
naša tijela poprimaju neke druge oblike,
pa onda muku mučimo kako bismo ponovno 
postali "fit". Na pitanje jesmo li to prenijeli i
na druga bića na ovom planetu
najbolje pokazuje ova fotografija.

I... još uvijek mislite da ste predebeli?! 

Izvor:http://www.moji-ljubimci.net/index.php?/Zanimljivosti/I-njima-treba-UN-dijeta.html
azil-rijeka @ 18:11 |Komentiraj | Komentari: 8 | Prikaži komentare
nedjelja, siječanj 25, 2009
Evo, donosimo vam jednu fascinantnu priču... čovjek se stvarno ponekad zapita....

Tisuće posjetitelja dolazi godišnje na plažu Lanikaea kako bi promatralo morske kornjače. 

No vijest o ubojstvu kornjače poznate pod imenom ˝Honey girl˝ potakla je još više interesa o ugroženim vrstama.
‘Pogledajte samo koliko ljudi je zainteresirano da uživa u njihovoj ljepoti i onda se nađe netko da napravi tako groznu stvar. Pa to je strašno,’ rekla je jedna od posjetiteljica plaže.

Ali ono što se dogodilo u ponedjeljak popodne dirnulo je posjetitelje čak i više. Veliki mužjak, poznat pod imenom ˝Kuhina˝ pojavio se na obali te polako došao do ˝spomen obilježja˝ koje su volonteri postavili za ˝Honey girl˝.

‘Ljudi su se pomakli kako bi mogao prići i kad je došao spustio je glavu pored njene slike i tako ostao,’ rekao je jedan od volontera.

˝Kuhina˝ je ostao satima. Svjedoci kažu da je izgledalo kao da ne skida oči s njene slike. Mnogi su bili dirnuti ovim nevjerojatnim scenama.

‘Bilo je tako tužno ali opet i dirljivo vidjeti ga kako dolazi samo da bi bio blizu njenog spomen obilježja. Izgledalo je kao da se došao oprostiti.’

‘Pogledajte to, zaista nevjerojatno, priroda je nevjerojatna, zar ne? To je u jednu ruku fantastično ali i tako tužno.’

‘Ostao sam duboko ganut vidjevši ovu scenu. Kao da je došao tugovati i plakati za voljenom partnericom.’

No unatoč dirljivom ishodu ove priče, znanost često negira ljudske motive i ponašanje u životinja. Ipak teško je reći da se takve stvari ne mogu primjeniti na ovaj slučaj.

Primjer koji nam je priroda dala kako bi nam podastrijela još jednu lekciju o životu.

‘Mislim da su životinje mnogo više povezane emocijama nego mi. Ovo je lekcija iz koje možemo mnogo naučiti. Nadam se da se takva tužna priča više neće ponoviti,‘ zaključila je jedna volonterka.
Izvor: http://dnevnik.hr/showbizz/zanimljivosti/tuga-kornjace-za-ubijenom-partnericom-dirnula-turiste.html
azil-rijeka @ 13:59 |Komentiraj | Komentari: 7 | Prikaži komentare
Arhiva
« » sij 2018
 • p
 • u
 • s
 • č
 • p
 • s
 • n
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31
Zahvaljujemo!
Brojač posjeta
20110
Index.hr
Nema zapisa.